Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، در حاشیه افتتاح نمایشگاه نقاشی «جلوه سرو» با موضوع تصویرگری چهره‌های نورانی شهدای مدافع حرم، به سراغ مرتضی شهریاری نقاش و خالق آثار این نمایشگاه رفتیم و با او درباره مظلومیت شهدای مدافع حرم، لزوم فعالیت برای این شهدا و خاطرات و حال هوای نقاشی‌هایش همکلام شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرتضی شهریاری دانش آموخته رشته رسانه و هنر است و اکنون سه سال است که به طور اختصاصی به نقاشی چهره شهدای مدافع حرم می‌پردازد.


کمی از نمایشگاه «جلوه سرو» و آثار نمایش‌یافته در این نمایشگاه بگویید.

نمایشگاه نقاشی شهدای مدافع حرم با عنوان «جلوه سرو»، شامل سی و چهار نقاشی از چهره شهدای مدافع حرم و گردان فاطمیون است که به همت سازمان بسیج شهرداری تهران برپاشده‌است. این شهدا متعلق به شهرهایی چون تهران، قم، مشهد،کرج، قرچک، گیلان و مازندران هستند. اتفاق ارزشمند این نمایشگاه این بود که با پیام پدر شهید«مرتضی‌حسین پور قمی» افتتاح شد و در آن برای اولین بار از تصاویر چهره مبارک شهیدان «حسین پور قمی» (فرمانده شهید محسن حججی) و  «احمد اعطایی» رونمایی شد که الحمدالله با استقبال کم نظیر دانشجویان و خانواده‌های  معظم شهدای مدافع حرم همراه بود.

اشاره کردید که در این نمایشگاه برای اولین بار از چهره های مبارک شهیدان حسین پورقمی و عطایی رونمایی شده است؛ چهره‌های مبارک سایر شهدا پیش از این رونمایی شده بودند؟

خیر از چهره مبارک شهدای دیگری چون شهید محسن حججی، شهید جاوید الاثر «رضا حاجی زاده» و برخی شهدای دیگر نیز برای اولین بار رونمایی شده است اما نکته قابل توجه این است که بنده پیش از این برای تقدیم اکثر تابلوها خدمت بیست و پنج الی سی خانواده از خانواده‌های معزز شهدای مدافع حرم رسیده‌ام و آثار را به این عزیزان تقدیم کرده‌ام.



پس تمامی این آثار برای اولین بار مورد رونمایی عمومی قرار می‌گیرند؟

بله همین‌طور است.

 

کمی درباره سبک و تکنیک نقاشی‌هایتان توضیح دهید.

سبک کار من نقاشی دیجیتال است که در دنیا یکی از متداول‌ترین گونه‌های نقاشی و زمینه‌ای برای ساخت انیمیشن و سینمای مدرن است. این نوع نقاشی چندین سال است که به صورت حرفه‌ای در سطح دنیا انجام می‌شود و حُسن آن این است که به راحتی در فضای مجازی قابل انتشار است. سعی کردم در چهره هر شهید مدافع حرم دو نکته را لحاظ کنم؛ یکی جسارت و شجاعت شهدای مدافع حرم و دیگری نجابت و مظلومیت آنها که در ایمان این عزیزان خلاصه می‌شود. هر شهیدی حس خاص خودش را داشت و تلاش من معطوف به این بود که بتوانم حس قلبی‌ام نسبت به هریک از این شهدای عزیز را به مخاطب القا کنم.

چه شد که احساس کردید باید این نقاشی‌ها را با موضوع شهدای مدافع حرم به تصویر بکشید؟ کمی از انگیزه و اهدافتان برایمان بگویید.

بی تردید شهدای مدافع حرم قهرمانان گمنام و مظلوم شهر ما هستند. متاسفانه در روزگاری که حرف و حدیث‌های بسیاری از سوی معارضین و بیگانگان مبنی بر اینکه این عزیزان پول گرفته‌اند، مطرح می‌شود، وظیفه خود می‌دیدم که برای این شهدای مظلوم کاری انجام دهم. وقتی صلابت خانواده‌های معزز شهدا را می‌بینیم و از یاد و خاطره شهدا پرده‌برداری می‌کنیم، خط بطلانی بر تمام یاوه‌گویی‌هایی که از سوی بیگانگان درباره این شهدای معزز انجام می‌شود، می‌کشیم. هنگامی که ما به منازل خانواده‌های مکرم شهدا می‌رویم و تابلوها را به این عزیزان تقدیم می‌کنیم،‌ فرزندان این شهدا احساس غرور پیدا می‌کنند و متوجه می‌شوند که پدرشان چه شخصیت قهرمانی بوده‌ و خون عزیزش را در راه اسلام و مسلمین اهدا کرده است.

از طرف دیگر وقتی این خانواده‌ها می‌بینند مردم قدردان فرهنگ ایثار و مجاهدت هستند، انگیزه‌هایشان برای ادامه این نهضت قوی‌تر می‌شود. خانواده‌های فاطمیون، خانواده‌های بسیار مظلومی هستند و ما سعی کردیم پنج چهره از شهدای عزیز فاطمیون را نیز در آثار داشته باشیم که به قول حاج قاسم سلیمانی این شهدا دلیرترین و شجاع ترین شهدا بودند.

می‌خواهم بار دیگر به شخصیت شهید والامقام «مرتضی حسین‌پورقمی» اشاره کنم. ایشان فرمانده شهید محسن حججی بود و یازده سال در جبهه‌ مقاومت عراق و سوریه جنگید. حاج قاسم جمله جالبی درباره این شهید بزرگوار دارد که میگوید هرجا می‌دیدیم کار به سختی می‌خورد، فرمانده مرتضی وارد عمل می‌شدند. در همان عصری که شهید حججی به اسارت گرفته شد، ایشان به شهادت رسیدند و از ناحیه پهلو مورد اصابت ترکش قرار گرفتند. نکته ارزشمندی که همسر شهید «حسین‌پور‌قمی» درباره ایشان نقل می‌کند این است که ایشان همیشه میگفتند دعا کنید اینجا شهید نشوم؛کار اصلی ما با وهابیت است و آرزوی این شهید این بود که فرزندشان لباس رزم بپوشد و در کوچه‌های مدینه انتقام حضرت زهرا(س) را از وهابیت ملعون بگیرد.



خاطره‌ای از تحویل تابلوها به خانواده‌های معزز شهدا دارید؟

از آنجاکه هدف مهم ما تاثیرگذاری بر فرزندان شهدای مدافع حرم بود، یکی از خاطرات جالب من به حضور در منزل شهید مهدی مالایری برمی‌گردد ؛ وقتی به خانه این شهید بزرگوار رفتیم، دیدیم دخترکوچولوی ایشان با ماژیک روی دستان خود اسم بابایش را نوشته است. دلبستگی بی‌نظیر فرزند به پدر، عمیقا ما را متاثر کرد. وقتی من تابلو را به فرزند عزیزشان تقدیم کردم، خنده زیبایی بر لبانش نقش بست و برقی در چشمانش درخشید که خستگی مرا از تنم خارج کرد. همین رضایت خانواده‌های شهدا اجر ماست و باید تا ابد قدردان این خانواده‌های مکرم باشیم.

آنچه که می‌خواهید به عنوان پیام این نمایشگاه به مخاطبان منتقل شود چیست؟

عنوان این نمایشگاه «جلوه سرو» است و سرو نماد شهید و شهادت است. دوست دارم مخاطبان جلوه گری شهدای مدافع حرم را در این نمایشگاه ببینند و از این طریق، هرچه بیشتر با آرمان‌های این شهدا همراه و همنوا شوند و ارتباطشان را با شهدای مدافع حرم تعمیق و تقویت کنند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۵۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: دانش‌آموزان و کودکانی غزه که هنوز سن‌شان به مرحله دانش‌آموزی نرسیده است قربانیان اصلی جنایات رژیم صهیونیست هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید امیر شوشتری در مراسم یادواره شهدای معلم که با محوریت گرامیداشت شهید معلم غلام محمد پایرنج برگزار شد، اظهار داشت: این روزها در فلسطین کلاس‌های درس دایر نیست و معلمان و دانش‌آموزان شهید می‌شوند و حتی کودکانی که هنوز سن آنها به مرحله دانش‌آموزی نرسیده است اینها قربانیان اصلی این جنایات صهیونیست هستند.

وی خطاب به دانش‌آموزان افزود: اگر در هرموقعیتی، یادواره شهدایی برگزار می‌شود به این دلیل است که امنیت بالاترین ارزش هر جامعه محسوب می‌شود، اگر امنیت نباشد رشد و ارتقای جامعه شکل نمی‌گیرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی تصریح کرد: باید قدر امنیتی که به سختی و با از دست دادن جوانان کشورمان به‌دست آمده را بدانیم؛ باید قدر خانواده‌های شهدای بزرگوار را بدانیم و از این خانواده‌ها صبر و بردباری را درس بگیریم و مسیر زندگی خود قرار دهیم؛ ما باید الگوی رفتاری زندگی‌مان، همانند الگو رفتاری زندگی 36000 شهید والامقام باشد و این شهدا هستند که تا پایان همیشه زنده هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: شهدای معلم کسانی بودند که در جبهه جنگ شرکت کردند و در آن شرایط تدریس می‌کردند و درس اخلاق و رفتار و کردار را به خوبی به رزمندگان منتقل می‌کردند. 

وی ادامه داد: معلمینی که قدم در عرصه جهاد گذاشتند و در دفاع مقدس شرکت کردند جزو گروه معلمین خاص و ویژه ای هستند. زمانی که  جنگ تحمیلی شروع شد، انسان‌های فرهیخته و باسواد بسیار کم بودند کسانی که مدرک تحصیلی داشتند جایگاهشان در میان رزمندگان و آحاد مردم ارزشمند بود و عده‌ای از این افراد تشخیص دادند که به حضورشان در جنگ نیاز است و زمانی‌که امام  مردم را به جبهه فراخواند، افراد بسیار زیادی در هر شرایطی که بودند در این جبهه شرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تصریح کرد: از جمله برجسته‌ترین و فرهیخته‌ترین شهدای ما، شهدای معلم هستند که تعداد آنها به 5000 نفر هم می‌رسد و آنان در عرصه جبهه هم شغل خود را با رفتار و منش‌شان ادامه دادند.

وی در پایان متذکر شد: ما قدر شهدای معلم خود را می‌دانیم و همچنان طبق گفته پروردگار می‌گوییم که شهدای ما همیشه زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی دریافت می‌کنند.

زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست

حجت الاسلام والمسلمین مهدی حسن‌زاده نامقی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در حاشیه مراسم یادواره شهدای معلم ضمن اشاره به پیام مقام معظم رهبری اظهار داشت: در مقابل موج سهمگین تبلیغات مسموم دشمن باید یاد و خاطره شهدا را زنده نگه داشت.

وی تصریح کرد: شهدا هیچ نیازی ندارند که ما یاد و خاطره آنها را زنده نگه داریم بلکه این نیاز ماست که در عصر فتنه گون غیبت کبری امام زمان(عج) که به تعبیر پیغمبر اکرم(ص) دین داشتن مثل نگه داشتن گداخته‌ای از آتش در کف دست است؛ شهدا مانند ستارگانی هستند که ما راه را گم نکنیم و به آنها تأسی کنیم و سیره عملی آنها را بازخوانی کنیم.

نامقی افزود: امیدواریم بتوانیم سیره شهدا را الگو قرار دهیم و راه آنان را ادامه دهیم.

عرصه امروز ، عرصه‌ جنگ روایت‌ها است

خواهر شهید معلم غلام محمد پایرنج نیز اظهار داشت:در زمان جنگ ایران ما به خون؛ جان و به ایمان احتیاج داشت که پدران و برادران ما نگذاشتند اینها گوشه چشمی به ایران نگاه کنند.

وی افزود: به فرمایش مقام معظم رهبری؛ در پیچ تاریخی قرار داریم که دیگر تکرار نخواهد شد، ما ملتی هستیم که در طول تاریخ بشریت دارای امت و حکومت واحدی هستیم.

این خواهر شهید تصریح کرد: امروز معلمان و دانش آموزان عزیز، با مرکب و قلمی که در دست دارند راه شهدا را ادامه خواهد داد؛ روایت معصومین را داریم که می‌فرمایند: مرکب قلم معلم با ارزش‌تر از خون شهید است؛ امروز عرصه جنگ روایت‌ها در دست دانش‌آموزان است.

وی ادامه داد: این شما هستید که تاریخ را در عرصه‌ جنگ نرم به احسن وجه رقم خواهید زد؛ در عرصه جنگ نرم به فرمایش مقام معظم رهبری؛ ایران برای خروج از این بحران سیاسی و فرهنگی به توان شما دانش‌آموزان و معلمان نیاز دارد.

خواهر شهید معلم غلام محمد پایرنج گفت: امروز شما ثابت کردید تا فتنه را در عالم برنکنید و مقدمه ظهور نباشید برای مهدی صاحب‌الزمان، بر زمین نخواهید نشست.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • غبارروبی و عطر افشانی مزار شهدای مهاباد
  • دانش‌آموزان و کودکان قربانیان اصلی جنایات اسرائیل هستند
  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم
  • شهدا برکت مجموعه انتظامی هستند
  • برگزاری یادواره شهدای گمنام شهرستان چاراویماق
  • دیدار با خانواده شهیدی که به دست اسرائیل به شهادت رسید/ عکس
  • تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده در اصفهان
  • تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده دراصفهان
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد
  • اجلاسیه شهدا در گراش